Cees Elzinga

Jop (2020)

Houtsnedes

Jop (2020)

Jop woonde bij ons tot 2021. Samen met zijn broer Jelle trok hij in 2015 bij ons in. Zes maanden later besloot Jelle te verhuizen naar een ander gezin, niet ver bij ons vandaan. Toen we ontdenkten waar hij was, herkende hij ons niet meer. Hij zag er gezond en gelukkig uit en we besloten hem daar maar te laten. Inmiddels is het gezin, met Jelle, verhuisd en we hopen dat hij nog leeft.

Jop woonde zes jaar bij ons. Altijd goed gehumeurd vertelde hij ons lange verhalen over zijn gevechten, zijn prooien en over andere avonturen. Een paar keer kreeg hij een ernsitig ongeluk maar steeds knapte hij weer op. In 2021 werd hij plotseling ernstig ziek door een kleine wond aan zijn borst. Dat hadden we helaas te laat in de gaten en hij was er slecht aan toe toen hij eindelijk in een veterinaire kliniek terecht kwam.. Daar overleed hij toch nog onverwacht aan hartfalen. We hebben hem in onze tuin begraven en nu staat er een klein egelhuisje boven zijn graf dat inmiddels bewoond is.

“Job” (2020)

Ik maakte deze prent in 2020 bij wijze van verjaardagscadeau voor mijn partner. In 2020, I made the print as a birthday present for my partner. Ik drukte er slechts één van en dat exemplaar is niet te koop.