Cees Elzinga

De Muur (2020)

Houtsnedes

De Muur (2020)

We weten al heel lang dat inkomen, opleiding en huidskleur nauw gerelateerde sociale variabelen zijn en dat ze op hun beurt gerelateerd zijn aan gezondheid en ziekte, kwaliteit van huisvesting, BMI, echtscheiding, vroeg moederschap, etc. Ik ben daarover zeer bezorgd want we lijken te denken dat het leven, het welzijn en de toekomst van anderen niet onze verantwoordelijkheid zijn: die anderen hebben pech of niet genoeg hun best gedaan of horen hier niet thuis of…. Misschien neemt de sociale mobiliteit wel af tot een niveau waarop mensen, en ook hun kinderen, opgesloten raken in hun omstandigheden. Op wie ga je nog vertrouwen, wat ga je geloven als je dat overkomt, als je het gevoel krijgt dat het niet uitmaakt wat je doet, dat niemand meer begrijpt wie je bent en waar je vandaan komt.

Beide prenten zijn gebaseerd op dezelfde compositie maar de eerste is monochroom en de tweede is gemaakt met meer grijstonen en is dus een meer gedetailleerde voorstelling.

Beeldformaat 200 x 200 mm; bladgrootte  28 x 28 cm. Gedrukt op Simili Japon 225 gr/m² en op Hosho 30 gr/m². Oplagen 3 – 8. Prijs: € 175.- (De muur 1) of € 225.- (De muur 2), inclusief BTW en verzending.