Cees Elzinga

Over mij

Houtsnedes

Over mij

Ik ben geboren in 1950 in Hilversum.

In 1965 verliet ik het ouderlijk huis en werkte een paar jaar bij verschillende boeren. Later studeerde ik aan de Hogere Landbouwschool in Dronten. Begin zeventiger jaren trouwde ik en werd vader van een zoon en een dochter. Tegelijk studeerde ik psychologie en wiskunde in Nijmegen. Daar promoveerde ik ook in 1985. Na het behalen van mijn PhD werkte ik als verkoop- en marketing manager in de printer industrie en in de halfgeleider-distributie. Ook werkte ik als als manager van een jachtmakelaardij totdat ik, in 2002 weer terugkeerde als wetenschappelijk onderzoeker en docent, nu aan de VU te Amsterdam. Daar werkte in tot 2015 aan kunstmatige intelligentie  en toepassingen daarvan in de sociale demografie.  Een overzicht van mijn wetenschappelijk werk is hier te vinden.

In de periode 2014-2018 was ik (ook) student aan de Klassieke Academie te Groningen en werd daar onderwezen door, o.a., Peter Durieux, Piet Sebens en Siemen Dijkstra. In 2017 besloot ik me te beperken tot de grafiek, en kort nadien, tot het maken van houtsneden. De resultaten daarvan zijn te zien op deze website en middels een regelmatig verschijnende Nieuwsbrief.

Regelmatig probeer ik te overleggen met mijn helden Francis Bacon, Léon Spilliaert, Horst Janssen and Jean Rustin maar dat valt niet mee want ze zijn moeilijk tot een afspraak te bewegen. Ik hoop maar dat mijn werk ze af en toe tot een glimlach verleidt.

Sinds 1994 woon ik met mijn partner en onze katten in de buurt van Heerenveen, een omgeving waar ik een belangrijk en formatief deel van mijn jeugd heb doorgebracht bij mijn geliefde grootouders. Mijn atelier beslaat de helft van de benedenverdieping van ons huis in Oudeschoot. Mijn kinderen wonen in Nijmegen en Barcelona en hebben hebben ook weer kinderen.

Ik ben vriend van de Stichting Grafein en lid van Grafiekplatform (voorheen VOG).