Dag lieve vrienden,

Nu eens geen nieuwe prenten - die laten nog wel even op zich wachten: ik ben dit jaar nog weinig productief geweest ten gevolge van tamelijk hinderlijke gezondheidsproblemen. Inmiddels zijn die problemen weer tot een alleszins leefbaar niveau teruggebracht. Vorige week ben ik weer voorzichtig begonnen met werken. Tekenen, gutsen, papier snijden. Drukken gaat volgende week wel weer en dat moet ook want mijn nieuwe pers wordt steeds onhandelbaarder van ongeduld. Als ik niet kijk, beweegt'ie en af en toe hoor ik 'm ook.

Nieuwe prenten kan ik nu dus nog niet laten zien. Wel vraag ik jullie aandacht voor twee interessante gebeurtenissen: de Grafiek Biennale 40x40 en de Kunstbeurs in Zutphen.

De Grafiekbiennale 40x40 wordt georganiseerd door het Grafisch Atelier Friesland in Leeuwarden. In de Kunstruimte H47 aan de Haniasteeg, aan de rand van het mooie oude centrum. Moeilijk te bereiken per auto maar op minder dan 10 minuten lopen van zowel de Parkeergarage Zaailand als van het NS-station Leeuwarden.

Voor grafiekliefhebbers is de Biennale heel interssant: er exposeren meer dan 100 kunstenaars uit het hele land, met meer dan 200 werken. Eeen paar van mijn prenten hangen daar ook tussen. De werken hebben een maximaal formaat van 40x40 cm. Dat is niet heel groot maar de Kunstruimte is ook niet heel groot. Dat betekent dat de hele ruimte eivol hangt met de meest uiteenlopende werken. En niet van de minsten onder de grafici; o.a. van Loes Huis in't veld, Iris van Lavieren, Krin Rinsema, Titi Zaadnoordijk en Henk ter Bogt.

Henk ter Bogt: combinaties van grafiek, po√ęzie, typografie en collage.

Titi Zaadnoordijk: maakt tekeningen, voorstellingen, boeken, gedichten, grafiek. Misleidend simpel, altijd goed.

Loes Huis in't Veld: geen zee te hoog, duizendpoot, heftige beelden.

De tentoonstelling is steeds geopend van woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00. De toegang is gratis.

De tweede manifestatie waar ik aan deelneem is de kunstbeurs in Zutphen. Die duurt maar een weekend en ik sta daar dan ook met een stand.

De Hanzehal is goed te bereiken met de auto, er is ruim parkeergelegenheid en vanaf het NS-station is is het 10-15 minuten lopen of 12 minuten met buslijn 81.

Hier voornamelijk andere kunsten dan grafiek: schilderijen, tekeningen, 3-D objecten, van alles! Als je wil weten wat er te zien is, klik je hier.

Ik ben nog nooit in Zutphen geweest en ik ben er heel benieuwd naar; het schijnt een van de best bewaarde Hanze-stadjes aan de IJssel te zijn. Kom ook kijken!

Uitschrijven