Lieve vrienden,

Met genoegen meld ik jullie dat ik op 11, 12 en 13 november as. exposeer in Zaandijk. Hollandser kan niet!

De expositie vindt plaats in Het Weefhuis, een 17de-eeuws voormalig pakhuis, in de 19de eeuw omgebouwd tot woonhuis, nu een cultureel centrum. Gelegen aan een tuin met 18de-eeuwse beelden en vrijwel direct aan de Zaan.

De tentoonstelling is steeds geopend van 11-17 uur en gemakkelijk bereikbaar; met de auto via de A8 of met de trein op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zaandijk.

Verder ben ik nu met drie prenten bezig en alledrie in kleur. De verst gevorderde gaat over planten. Jawel, over planten. Hieronder een fragment van de 4de drukgang - ik moet er nog vier of misschien wel vijf.

Van de tweede prent is nog slechts de eerste drukgang klaar: een bewolkte lucht. De derde prent is voorlopig mijn laatste kat; daarom een grote prent (afbeelding ca. 30 x 30 cm), in kleur, figuratief maar niet realistisch. Te vroeg nog om er iets van te laten zien - eerst maar eens op de houtplaat overzetten.

 

Na al dat gedoe met kleur ga ik weer terug naar zwart/wit in het project "Gedroomde herinneringen".

Natuurlijk heb ik nog wel een nieuw katje gereed: in zwart/wit, niet heel groot maar wel heel bewerkelijk - alleen al ca. 20 uur gutsen. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden!

Uitschrijven