Vrienden,

de feestelijke opening van de tentoonstelling van De Eg in Assen was een succes - gezellig veel bezoekers kwamen een kijkje nemen:

Namens alle leden van De Eg: Dank voor jullie komst en warme belangstelling. Ben je nog niet wezen kijken: ook komend weekend zijn we nog open - vanaf vrijdag het hele weekend vanaf 11:00 uur. Welkom!

 

Uiteraard heb ik de afgelopen weken niet stil gezeten. Om niet te veel last te hebben van de droogtijd tussen drukgangen ben ik nu bezig aan drie prenten: twee "grote" en een "kleine": "Kat 5". En Kat 4 dan? Die is net klaar en moet nog even drogen:

 

 

Dit is ze, gedrukt op een blad van 21 x 27 cm (zie ook https://cees-elzinga.nl/welkom/katten-2022/). Komend weekend mag ze, nog oningelijst, mee naar Assen, samen met de drukplaat waarmee ze is gemaakt èn samen met de pas ingelijste "Vrouw met hoed". 

Tenslotte meld ik opnieuw dat ik zal deelnemen aan de Drukkunstbeurs in Amersfoort.

Een heel leuke en interessante beurs. Niet alleen grafici maar ook boekbinders met prachtige handgemaakte boeken, demonstraties, ambachtelijke drukkers met houten en loden drukletters, bijzonder papier, mooie affiches, geïllustreerde dichtbundels. Een wereld gaat voor je open op wel 100 stands. Verbaas je en verheug je in zoveel creativiteit en vakmensschap.

 

De voormalige Prodentfabriek ligt op het terrein van De Nieuwe Stad, nu een culturele broedplaats met veel horeca, op loopafstand van het NS-station, het stadscentrum en een parkeergarage.

En als je er dan toch bent, ga dan ook eens kijken in de prachtige, waterrijke oude binnenstad: zeker de moeite van een kleine wandeling waard.

Veel plezier!!

Uitschrijven