Dag lieve vrienden,

Mijn laatste Nieuwsbrief dateert alweer van 25 juni en zo lijkt het alsof ik heel lang niet actief was. Helaas, ik heb lang hard gewerkt zonder dat er iets toonbaars uit mijn handen kwam. Fouten, onwetendheid, verkeerde beslissingen, pech en zo verlies je heel veel tijd die je niet meer in kunt halen. Veel lastiger is dat zo'n reeks van mislukkingen mijn ego opeet en dan wordt het steeds moeilijker om de draad weer op te pakken en opnieuw te beginnen.

Ik besloot dus eerst maar eens wat werk te maken dat "niet kon mislukken": kleine, eenvoudige monochrome prenten over dingen die leuk zijn om naar te kijken. Niet schuren, schrijnen of bonken. Gewoon leuk, dat mag tenslotte ook.

Katten  heb ik al mijn hele leven. Katten doen gewoon zichzelf en het is altijd weer leuk om naar ze te kijken en met ze te praten over hun belevenissen. Ik ben daarom begonnen aan een serie kleine prenten over katten. De prenten moeten klein zijn, d.w.z een beeldvlak hebben dat liever niet groter is dan een half vel A4.  En monochroom - zwart/wit, rood/wit, grijs/wit, bedenk het maar. Hoe groot de serie wordt, weet ik niet. Vijf, of misschien twaalf. We zien wel. En ze hoeven ook niet voor een bepaalde datum af. Ik zorg gewoon dat ik steeds minstens één ontwerp klaar heb liggen zodat ik er aan kan beginnen wanneer ik wil. Ondertussen ga ik alles wat mislukte, opnieuw doen. En natuurlijk nieuwe ideeën uitwerken.

Om het proces op gang te brengen heb ik er maar meteen drie gemaakt en ik vind het leuk om ze jullie te laten zien.

sdSDCdsc

"Katten 1": afbeeelding 146 x 188 mm, bladmaat 22.5 x 26.7 cm.

"Katten 2": afbeelding 150 x 131 mm, bladmaat 26.5 x 25.0 cm.

"Katten 3": afbeelding ca. 100 x 200 mm, bladmaat 17.3 x 26.8 cm.

De drie prenten zijn gedrukt op prachtig papier - Somerset Satin - gemaakt van 100% katoen door St. Cuthberts Mill in Wells, een pittoresk stadje in Zuid-West Engeland. Als je wil weten hoe ze dat doen, tradioneel papier maken, dan kijk je even naar dit filmpje.

Natuurlijk zal ik ook voor de volgende prenten in deze serie dit papier gebruiken.

Marktplein van Wells met uitzicht op de kathedraal.

De prenten kosten ieder slechts € 65.- inclusief BTW en verzending; ik kan daarop de gebruikelijke korting voor abonnees natuurlijk niet geven.

Eind van de week ga voor een korte vakantie naar o.a. Lübeck, Schleswich en Odense en daarna begint een najaar met vier tentoonstellingen:

  • op 17 September neem ik deel aan de Virusgrafiekbeurs in de Abdij van Middelburg,
  • van 30 september t/m 9 oktober exposeer ik met De Eg in het Museum Jan van Loon in Assen,
  • op 22 en 23 october neem ik deel aan de Drukkunstbeurs in Amersfoort en
  • van 11 t/m 13 november exposeer ik in het Weefhuis in Zaandijk.

Ik zal jullie tijdig informeren over de openingstijden en andere relevante details. Nu ga ik mijn atelier een beetje opruimen en nog wat werken aan een groot portret "Dame met hoed"; ik hoop dat ik dat in Assen kan laten zien. Ik houd jullie op de hoogte!

 

Uitschrijven