Beste Vrienden,

Een Nieuwsbrief in het Nederlands! Jawel. Om jullie te informeren over mijn vernieuwde website en om jullie te informeren over de Kunstmarkt die as. zaterdag 2 juli in Fochteloo wordt gehouden.

Eerst over mijn website. Die was volledig engelstalig. Ik denk dat jullie dat allemaal wel konden lezen maar ook, dat het voor sommigen altijd een lastige klus was; Engels wat roestig, woordenschat met een ander zwaartepunt, te vermoeiend, etc.. Maar ik heb een kleine groep trouwe volgers in verschillende landen in Europa en ook die wilde ik graag blijven informeren over wat ik maak en doe. Een tweetalige website is dan een voor de hand liggende oplossing. Maar ik maak liever prenten dan websites dus het duurde even voor ik eraan begon. Nieuwe software installeren, vertalen, een hoop gedoe. Uiteindelijk 30 uur besteed (ik heb tegenwoordig ook een urenregistratieprogramma) en het resultaat is al heel bruikbaar. Nog wat details, zoals bijschriften bij afbeeldingen, maar dat komt nog wel. Nu kun je op iedere pagina van de website door op een vlaggetje te klikken, rechts-onder op de pagina, kiezen in welke taal je verder wil gaan: Engels of Nederlands.

Dan over de Kunstmarkt in Fochteloo. Die wordt georganiseerd in het kader van de 6de Dag van de prentkunst door het Centrum voor Prentkunst van de Stichting Nobilis. Er is een leuk programma met lezingen, een tentoonstelling van grafiek van Jeanne Bieruma-Oosting, een veiling van prenten boeken over grafiek, demonstraties van grafische technieken en natuurlijk de Kunstmarkt zelf, waar 21 heel goede prentenmakers hun werk te koop aanbieden. Daaronder o.a.

Ik ga daar natuurlijk ook mijn werk laten zien maar vooral nog een poging doen om de nog resterende exemplaren van de "Ukraïne-prent" Fiat Nihil te verkopen.

Fochteloo ligt op de grens tussen Friesland en Drenthe in een prachtige omgeving, vlakbij het plaatsje Oosterwolde. De Kunstmarkt vindt plaats op het terrein van het Centrum voor Prentkunst aan het Zuideinde 26b in Fochteloo. Er is ruim gelegenheid tot parkeren. Ik hoop jullie daar zaterdag te treffen.

Hartelijke groet,

Cees Elzinga

 

P.S. Binnen een paar weken stuur ik jullie weer een Nieuwsbrief over een nieuwe prent.