Cees Elzinga

Stabat Mater

houtsnedes

Stabat Mater

 

“Stabat Mater” is de titel van een beroemd 14de-eeuws gedicht. Het gedicht gaat over het lijden van Maria als zij machteloos moet toekijken hoe haar zoon sterft aan het kruis èn over de dichter die daarover mediteert en zich zo een plaats in de hemel hoopt te verwerven. Het gedicht Stabat Mater is door tientallen componisten op muziek gezet – misschien wel het mooist door Alessandro Scarlatti.

Machteloos moeten toekijken naar het sterven van geliefden is helaas van alle tijden en plaatsen. In onze levens sterven, opzettelijk of willekeurig, steeds geliefden. Over het lijden bij dat machteloze toezien gaat deze serie, over de woede, de verbijstering, de eenzaamheid, de wanhoop, het ongeloof en al het andere onuitsprekelijke.

De prenten zijn afgedrukt op Fabriano Accademia Bianco, 120 g/m². Het beeldformaat is ongeveer 240 x 240 mm en het bladformaat bedraagt ongeveer 32 x 32 cm. De oplage varieert tussen 15 en 20 afdrukken. De prenten, zonder lijst, kosten € 200.-, incl. verzendkosten binnen Nederland.